Asigurare

Asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule - (RCA) are scopul de a vă apăra interesele dvs în cazul unui accident, precum şi interesele persoanelor terțe care au avut de suferit de pe urma a accidentului vătămări a ănătății sau a proprietății, Polița de asigurare RCA prevede despăgubirea pentru prejudiciul cauzat de către conducătorul vehiculului  oricărei persoane terţe  în timpul deplasării pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Un alt tip de asigurare a autoturismelor este CASCO- aceasta este o asigurare împotriva furtului şi a daunelor  rezultate în urma unui accident , incendiu , catastrofe naturale şi acţiunilor ilegale a persoanelor terţe. Spre deosebire de RCA, CASCO acoperă cheltuielile pentru repararea propriului autoturism (exploatat).

”Capital Leasing S.R.L.” oferă asigurarea  bunurilor cumpărate în leasing,  la cele mai bune condiţii, și se ocupă în totalitate de procedura de înregistrare a asigurării, ceea ce va economisi timpul dvs. În cazul survenirii unui caz asigurat,  indemnizația de asigurare vă va fi plătită într-un mod rapid și sigur

Vă rugăm să studiați atent contratul de asigurare, să respectați regulile de circulație, să efectuați la timp și în conformitate cu legislația testarea tehnică a autoturismului. Nu uitați să efectuați la timp toate acţiunile necesare pentru a evita încălcarea termenilor indicați în contractele de asigurare

Acțiunile ce trebuiesc urmate în cazul unui accident rutier (AR)

Gravitatea consecinţelor juridice şi economice ale unui accident depinde de corectitudinea  activităţilor  întreprinse de către părțile implicate în accident. Pentru a minimaliza pierderile în cazul accidentelor vă recomandăm să acționați conform algoritmului de mai jos:

-          Chemați la locul accidentului rutier reprezentanții poliției rutiere (PR).

-          În caz de necesitate oferiți primul ajutor medical victimelor.

-          Asigurați securitatea autoturismelor și locului accidentului. Setați triunghiul de avertizare.

-          Nu dați nici un fel de angajamente scrise și garanții.

-          Asigurați-vă că aveți martori. Notați-vă numele, adresele și numerele lor de telefon.

-          Cereți de la reprezentanții PR mărimile exacte la stabilirea schemei accidentului rutier și descrierea detaliată locului accidentului (tipul și descrierea drumului, iluminarea, condițiile de vizibilitate).

-          Asigurați-vă că în certificat sunt indicate toate prejudiciile, chiar și cele mai mici, pe care le-a primit autoturismul dvs în urma accidentului, de asemenea dacă s-a menționat despre posibilele defecte ascunse a autoturismului.

-          Nu semnați foi curate, nu lasați spații goale în protocol, nu folosiți creioane la completarea actelor.

-          Nu semnați schema accidentului rutier dacă nu sunteți de accord cu ea.

-          Nu permiteți ca în nici un fel de acte să fie folosit la adresa dvs. noțiunea ”vinovatul”. În ultimă instanță, aveți dreptul să refuzați să semnați actele, invocînd că sunteți în stare de affect.

-          Încercați să luați de la celelalte persoan eimplicate în accident, coordonatele companiilor de asigurare (denumirea companiilor, numărul poliței de asigurare). Întrebați de reprezentanții poliției rutiere informația cu privire la divizie și data programată pentru studierea accidentului rutier, de asemenea aflați datele de contact a celeilalte părți implicate în accident.

-          După înregistrarea accidentului de către reprezentanții PR luați măsurile de evacuare a autoturismului și eliberare a carosabilului.

În cazul a celei mai mici suspiciuni că ați fi folosit băuturi alcoolice, insistați asupra examinării medico-legale obligatorii la spital. Dacă aveți un aparat foto cu dvs. fotografiați locul accidentului rutier, deteriorările autoturismului ș.a. Orice dezacord al dvs. trebuie să fie înregistrat în procesul verbal al accidentului. Obțineți cat mai multă informație despre celelalte persoane implicate în accident. Numele și prenumele lor, adresele de domiciliu și locul de reședință, numerele lor de telefon. În cazul în care refuză să vă ofere informația dată, adresați-vă la reprezentanții poliției rutiere.

Este mai bine să evacuați autoturismul direct la un service auto sau la locul de evaluare – acest lucru vă va permite să evitați cheltuieli suplimentare și jefuirea autoturismului.

Puteți să colectați și să păstrați pană la soluționarea completă a litigiilor, toate fragmentele de piese auto mai mici sau mai mari (inclusiv și fragmente de sticlă sau masa plastică). Acestea vă vor ajuta în procesul de examinare a accidentului și pentru stabilirea mai exactă a costului pieselor deteriorate.

Încercați să întocmiți în scris o notificare cu privire la survenirea unui caz asigurat în urma accidentului rutier produs, pentru compania de asigurări la care vă deserviți dvs. și pentru compania de asigurări la care se deservește cealaltă persoană implicată.

Contactați compania de asigurări imediat după ce ați chemat reprezentanții poliției rutiere, dar nu mai tîrziu de 48 de ore de la momentul accidentului. Explicați tot operatorului companiei de asigurări cat se poate mai detaliat, notați-vă numele, prenumele și patronimicul acestuia. Operatorul vă va instructa privitor la acțiunile ce trebuie urmate.

Neapărat contactați compania de leasing la numărul de telefon 0 22 508 358 și informați despre cele întîmplate.

 

Companiile de asigurări cu care colaborăm:

1.  Moldasig S.R.L.

2.  Donaris Vienna Insurance Group S.A.

3.  General Asigurari S.A.

4.  Grawe Carat Asigurari S.A.

5.  Transelit S.A.

6.  Acord Grup S.A.